Armenca prevelik zalogaj za Slovenca in prvo medaljo

Četrtfinalni borbi na 45. evropskem prvenstvu v boksu v Beogradu se nista izšli po načrtih Tadeja Černoge in Nejca Petriča, ki sta lovila prvo slovensko kolajno na evropskih prvenstvih. Prvemu je v kategoriji do 60 kilogramov nemalo težav ustvaril Artur Sahakjan, ki je slovenskemu borcu povzročil tudi ureznino pod očesom, ter ‘razbil’ arkado, medtem ko je Petrič  ostal brez nove zmage proti Aratatu Harutyunyanu, katerega je ugnal v mesecu marcu na ‘Beogradskem zmagovalcu’. 

Slovenija bo morala na prvo medaljo na evropskih prvenstvih še počakati. Oba borca, ki sta bila v konkurenci za osvojitev kolajne, se namreč v domovino vračata brez žlahtnih kovin, a bogatejša za novo izkušnjo. Tadej Černoga je imel malce smole še s poškodbo ličnice, ki jo je staknil na borbi proti Victorjem Vaculo, še več težav pa mu je povzročila arkada, ki je ‘počila’ ob stiku z glavo Armenca.

Nejc Petrič je na papirju veljal za favorita, saj je Aratata Harutyunyana pred dobrim mesecem dni ugnal po sodniški odločitvi, tokrat pa se je Armenec bolje pripravil in povzročil lanskemu evropskemu podprvaku med mlajšimi člani nemalo preglavic. Petriča je Harutyunyan ob izteku prve runde zadel z močno desnico, ter mu zamajal tla pod nogami, vendar si je Nejc hitro opomogel. V drugi in tretji rundi je slovenski boksar prikazal več želje, a bil zaradi knockdowna v precejšnjem točkovnem zaostanku in moral tokrat Armencu priznati premoč.

Komentiraj