BKFC 4: Znan dokončni seznam borb

Znan je dokončni seznam borb za BKFC KnuckleMania 4, ki se bo v noči s sobote na nedeljo po lokalnem času odvil v Peacock Theater v Los Angelesu. Glavna borba večera bo pripadla Mikeu Perryu, nekdanjemu UFC borcu, ki se je popolnoma ‘prerodil’ v boksu z golimi pestmi, njegov nasprotnik pa bo še en nekdanji UFC borec Thiago Alves.

Oboževalci UFC-ja in boksa golih pesti bodo tudi tokrat prišli na svoj račun, saj se je na seznamu borb znašlo kar nekaj nekdanjih borcev najmočnejše svetovne organizacije. Eden izmed bolj znanih je prav gotovo težkokategornik Ben Rothwell, ki bo pesti prekrižal še z enim UFC veteranom Todd Duffeejem. Slednji bi moral svoj debitantski nastop na BKFC vpisati prav proti ‘Big Benu’ že decembra lani, a je bil Rothwell zaradi bolezni primoran borbo odpovedati.

Tisti, ki najmočnejšo svetovno MMA organizacijo spremljajo malce bolj podrobno, se bodo zagotovo spomnili Juliana Lanea, ki je nastopil v ‘The Ultimate Fighterju’, kjer je hitro postal viralen s svojo famozno izjavo – ‘Let me bang bro’. Lane se bo na BKFC Knucklemania 4 pomeril z Evgenyem Kurdanovom.

Za popoln večer ‘UFC’ veteranov bosta v glavni borbi večera poskrbela ‘prerojeni’ Mike Perry in Thiago Alves. ‘Platinum’ Perry je po UFC karieri v letu 2022 prestopil v bare knuckle boks, kjer se je več kot očitno našel, saj je po štirih borbah še vedno neporažen, v  tem nizu pa so “padala” imena kot so Julian Lane, Michael Page, Luke Rockhold in Eddie Alvarez. Thiago Alves je v boks z golimi pestmi vstopil v letu 2020, ter vpisal zmago proti Julianu Laneu. Naslednjo borbo je oddelal za naslov prvaka v srednji kategoriji, njegov nasprotnik pa je bil Ulysses Diaz. Po treh rundah je zmaga pripadla Alvesu, naslov pa so mu zaradi pretekle pogodbe nato odvzeli.

Komentiraj