Petrič in Černoga v četrtfinalu prvenstva stare celine

Na EUBC (European Boxing Confederation) v Beogradu smo imeli Slovenci kar tri predstavnike. Mariborčan albanskih korenin Djelon Januzaj je v kategoriji do 92 kilogramov moral premoč priznati Moldavcu Nicolaiu Burdiuju in zaključil z nastopi na prvenstvu, medtem ko sta se Tadej Černoga in Nejc Petrič z zmagama nad Victorjem Vaculo oziroma Sonnyem Kerrom, uvrstila v četrtfinale.

Pirančan Tadej Černoga se je v osmini finala pomeril z nevarnim Moldavcem Victorjem Vaculo, ter kljub nekaj težavam, v tretji rundi strl njegov odpor in se uvrstil v četrtfinale prvenstva. Tam se bo v sredo 24. aprila srečal z Armencem Arturjem Sahakjanom, v primeru zmage pa bi se veselil zgodovinske prve slovenske kolajne na prvenstvih stare celine.

V četrtfinale se je uvrstil tudi lanski evropski podprvak med mlajšimi člani Nejc Petrič, ki je bil po treh rundah uspešnejši od Škota Sonnya Kerra. Slednji je sicer nekajkrat (ne namenoma) z glavo udaril Petriča, ki je tudi zakrvavel. Nadarjen borec iz Golden Gloves Gyma se ni pustil zmesti in v tretji rundi svojega nasprotnika z dobro odmerjenim udarcem poslal na tla, po treh rundah pa so ga sodniki razglasili za zmagovalca in naslednjega potnika v četrtfinale, kjer se bo pomeril z Armencem Aratatom Harutyunyanom.

Komentiraj