Garcia po odločitvi zadal Haneyu prvi poraz v karieri

25-letni Ryan Garcia je v zadnjih mesecih predvsem s svojimi objavami na družbenih omrežjih svojim oboževalcem povzročal nemalo skrbi, od njegovih težav z alkoholom, do sklopa nerazumnih odločitev pred borbo z Devinom Haneyem, ki bi prvotno morala odločiti nosilca WBC prvaka v super lahki kategoriji, med drugim, ko je na tehtanju na dušek spil steklenico piva…

Mnogi so bili mnenja, da je Ryan Garcia izgubil kompas, ter da bo, v primeru, da bi borbo proti Haneyu izgubil, zaključil svojo sicer bogato boksarsko kariero. Ena izmed njegovih kapric je bila kar interna stava med njim in Haneyem, kateremu je na tiskovni konferenci “ponudil” pol milijona dolarjev za pol kilograma zgrešene teže na tehtanju. Mimogrede, Garcia je na tehtanje prišel kar kilogram in pol težji od dogovorjene teže, ter se s tem poleg naslova prvaka, poslovil še od 1,5 milijona dolarjev. A je ‘The Flash’ imel v Barclays Centru v New Yorku svojo agendo, ter svetu dokazal, da kljub omenjenim tegobam še ni izgubil razuma, ter v odlični borbi kar trikrat na tla poslal doslej neporaženega Devina Haneya. Slednji je bil v borbi sicer velik favorit in je navkljub močni levici Garcie, ki mu je zamajala tla pod nogami, nadzoroval večino njunega dvoboja.

Ryan Garcia, ki je že v prvi rundi s svojo značilno levico dodobra stresel tla pod nogami Devina Haneya, je v nadaljevanju slednjega z istim udarcem poslal na tla kar trikrat; v sedmi, deseti in enajsti rundi. 25-letni Garcia je tako po večinski odločitvi sodnikov (112-112, 114-110 in 115-109) zadal Haneyu prvi poraz v karieri (31-1), sam pa je vpisal svojo 25. zmago.

 

Komentiraj