McGregor upravičil naziv ‘PPV kralja’ – padel nov rekord!

[adrotate banner=11]

Prah se po UFC 196 še ni povsem polegel, razlogov za to pa je več. Eden izmed njih je zmaga Mieshe Tate v peti rundi, ko je uspavala Holly Holm, ter še bolj odmevna zmaga Natea Diaza, ki je irskega superzvezdnika prisilil k tapkanju. 

mcgregor-king

UFC 196 si bodo oboževalci mešanih borilnih veščin dobro zapomnili, saj je dogodek povsem upravičil naziv spektakla, obenem pa je tudi promocija vpisala poseben rekord. Po podatkih, ki so jih objavili pri UFC-ju, je ta dogodek pritegnil daleč največ zanimanja v zgodovini te organizacije. UFC 196 se je odvil v noči iz sobote 5. marca, na nedeljo v MGM Grand Garden Areni v Las Vegasu, kjer sta se v glavni borbi večera, kot najverjetneje že veste, pomerila Conor McGregor in Nate Diaz. Slednji je vskočil v zadnjem hipu, ko je bil zaradi poškodbe nastop primoran odpovedati Rafael Dos Anjos. Mnogi (vključno z organizatorji) so bili prepričani, da bo ravno zaradi te odpovedi dogodek utrpel veliko izgubo, a se je zgodilo ravno nasprotno.

Nate Diaz je šokiral MMA svet in ugasnil gorečo zvezdo UFC-ja Conorja McGregorja, ki je nastopil v kar dveh kategorijah višje od njegove, ter se preizkusil v velterski kategoriji. Po podatkih UFC-ja, je 196 pritegnil največ zanimanja v zgodovini te orgnaizacije; kar 4,9 milijonov ljudi si je ogledalo ‘Embedded’ serije, Dana White pa je naknadno potrdil nov postavljen rekord. To je 1,5 milijona prodanih PPV (pay-per-view) vstopnic, s čimer se je dogodek postavil ob bok z zgodovinskim UFC 100. A kljub temu, da je UFC 100 vknjižil 1,6 milijona prodanih vstopnic, pa je rekord postavila druga številka. To je znesek od prodanih PPV vstopnic, ki so se od zgodovinskega UFC 100 podražile za 5 ameriških zelencev. To seveda pomeni, da je UFC 196 preračunano najbolj dobičkonosen dogodek v zgodovini organizacije.

[adrotate banner=12]

Komentiraj