Poročilo: Fedorju 2,5 milijonov razlogov za zavrnitev UFC-ja!

[adrotate banner=11]

Legendarni Fedor Emelianenko je v juliju najavil svojo vrnitev v MMA in različne organizacije so pričele z borbo za dragoceni podpis 38-letnega ‘Poslednjega osvajalca’, ki je zadnjo borbo vpisal v letu 2012, nato pa rokavice obesil na klin. 

V ožjem izboru legendarnega Fedorja so bili med ruskim M-1, katerega delni solastnik je prav Emelianenko, obenem pa je tam oddelal tudi svojo zadnjo borbo in vpisal zmago z knockoutom, sta bila še Bellator in UFC. Slednji so bili na določeni točki kar blizu podpisa, vsaj tako se je pričelo špekulirati po Fedorjevi objavi na Instagramu, a so govorice kmalu poniknile in Dana White vendarle le ne bo dočakal prihoda legendarnega borca težke kategorije. Čeprav je predsednik najmočnejše svetovne organizacije potrdil, da so z Ukrajincem v pogajanjih, se je ‘Poslednji osvajalec’ nedavno pojavil na Bellatorjevem dogodku Dynamite, kjer je tudi padla odločitev o njegovi prihodnosti.

Fedor se vrača, lahko bi zapisali, kot v starih dobrih časih na Japonsko, kjer se bo na novoletni večer boril v sloviti Saitama Areni; pod zastavo Bellatorja. Mnogi so se pričeli spraševati, ali je bila to dobra odločitev legendarnega borca, a zadnje poročilo je razblinilo tudi to vprašanje…

Mediji na Japonskem poročajo, da bo Emelianenko za borbo v Saitama Areni prejel vrtoglavih 2,5 milijona ameriških zelencev, kar bi lahko odtehtalo odločitev in zavrnitev UFC-ja. Skoraj zagotovo se Fedor na tem dogodku ne bo pomeril z borci takega kova, kot so na seznamu najmočnejše svetovne organizacije, kar slehernega oboževalca niti malo ne moti. UFC je bil namreč pri pogajanjih dokaj blizu zaključka, vendar dobro obveščeni viri poročajo, da naj bi že takrat Emelianenko imel “skriti” dogovor z nekdanjim prvim možem legendarne organizacije PRIDE, Nobuyuki Sakakibaro, ki je bržkone zelo vpleten pri organizaciji dogodka na Japonskem. Dogodek naj bi sofinanciral nesramno bogati naftni mogotec, ki je navdušen nad mešanimi borilnimi veščinami, kar seveda pomeni, da je denar zadnji problem, s katerim bi se morali organizatorji soočiti.

Čeprav zaenkrat še ostaja neznanka, ali je Fedor podpisal za eno, ali več borb, pa je sedaj že jasno, da se vrnitev Fedorja ne bo pripetila v UFC-ju. Prav tako še ni znan nasprotnik, s katerim bo Fedor prekrižal pesti, a to sedaj niti ni tako pomembno. Za vse MMA oboževalce ‘stare šole’ iz PRIDE časov je ta podatek povsem nepomemben. Edina skrb omenjenih oboževalcev je le, da nekdanji PRIDE prvak do decembra ne stakne poškodbe…

[adrotate banner=12]

Komentiraj