Samo še trije dnevi nas ločijo do FFC 14

Slovenska prestolnica ta petek v hali Tivoli ponovno gosti ljubitelje borilnih veščin in organizacijo Final Fight Championship. Spektakel bo tokrat premierno za to organizacijo predstavljal tudi dve borbi za naslov prvaka.

Ffc 14 plakat

Priložnost za prvi naslov prvaka do 70 kg po pravilih K-1 v zgodovini organizacije Final Fight Championship pripada Slovencu Samu Petjetu in Hrvatu Teu Mikeliću. Za domačim Petjetom je fenomenalna zmaga, ko je sredi julija v Tokiu v drugi rundi nokavtiral tamkajšnjega domačega Hinato Wantabeja, ki je bil po lestvici Glory uvrščen na šesto mesto. Pred 22-letnikom iz Metlike je priložnost, da se Mikeliću oddolži za poraz, ki mu ga je zadal na FFC 6 v Poreču lani, ko je po sodniški odločitvi slavil slednji. Gre za izjemno kvalitetna borca pod katerima so klonili mnogi znani kickboks borci in bo njuna borba brez dvoma ena izmed uspešnic večera.
Poleg Petjeta se v kickboks delu večera borijo še domači Vorkapič, Chorchyp in Fabjan.

Miran Fabjan ima pri organizaciji FFC na svojem kontu po dve zmagi in dva poraza. Na zadnjem Final Fight dogodku v Ljubljani, FFC 12 je moral premoč priznati Paul Daleyu, tokrat pa mu bo nasproti stal Boban Krušič. Denis Chorchyp, ki je bil na svojem debitantskem nastopu v Ljubljani po sodniški odločitvi boljši od Dariana Paladina, se bo tokrat pomeril proti Dženanu Poturku in poskušal vpisati drugo zaporedno zmago pod okriljem FFC. Mirko Vorkapič, ki so mu na FFC 12 po nesrečnem dogodku in močni oteklini preprečili nadaljno borbo, bo ta dogodek skušal čimprej pozabiti in preiti oviro, imenovano Kevin Hesseling.

Druga možnost za osvojitev naslova prvaka v tem večeru pripada Slovencu Lemmy-u Krušiču in Hrvatu Antunu Račiću. Borila se bosta v kategoriji do 66 kg po pravilih MMA. Tudi v tem primeru gre za revanšo, saj je Krušič v svoji karieri klonil samo dvakrat in od tega enkrat prav proti Račiću štiri leta nazaj na WFC 11 z “rear naked chokeom”. Od takrat je Krušič dosegel 13 zmag in ima tako sedaj zelo impresiven rezultat – 15 zmag in dva poraza. Enako impresivnih je Račičevih 16 zmag in 5 porazov. Poleg Lemmy-a se v MMA delu večera bori še en Slovenec in sicer Marko Drmonjič.

FFC prihaja v Ljubljano že v sredo popoldan, ko bosta na tiskovni konferenci v Austria Trend hotelu pred objektive kamer in fotoaparatov poleg glavnih akterjev dogodka (Lemmy Krušič, Samo Petje, Antun Račić in Teo Mikelič) stopila tudi prvi mož organizacije Orsat Zovko in glavni urednik Fight Channela in FFC ‘matchmaker’ Marko Petrak. V četrtek bo na isti lokaciji tudi uradno tehtanje, po katerem bodo opravljene vse formalnosti pred novih FFC spektaklom v Ljubljani.

Dogodek se začne ob osmi uri zvečer, karte pa lahko kupite na Eventimu in pri borcih samih.

FFC 14 fightcard:

KB:

Samo Petje (SLO)  vs. Teo Mikelić (CRO) – 70 kg  – borba za naslov prvaka
Mirko Vorkapič (SLO vs. Kevin Hesseling (NED) – 70 kg
Denis Chorchyp (SLO) vs. Dženan Poturak (BiH) – 91 kg
Miran Fabjan (SLO) vs. Boban Krušić (MNE) – 83 kg
Ivan Bilić (CRO) vs. Lirim Ahmeti (AUT) – 77 kg
Jovan Kaluđerović (SRB) vs. Miloš Ivas (GER) – 95 kg

MMA

Lemmy Krušič (SLO) vs. Antun Račić (CRO) – 66 kg – borba za naslov prvaka
Stipe Bekavac (CRO) vs. Marcin Prachnio (POL) – 93 kg
Maro Perak (CRO) vs. TBA – 93 kg
Tomislav Spahović (BiH) vs. Sandror Okros (HUN) – 93 kg
Luka Jelčić (CRO) vs. Elia Madau (ITA) – 70 kg
Marko Dmonjič (SLO) vs. Pavel Doroftei (RUS) – 84 kg

Komentiraj